Käynnistysapu

Autoilijan yleisin avun tarve on tyhjentynyt akku. Jos akku ei ole aivan kokonaan tyhjä, voi auton käynnistää apuvirtalaitteella tai käynnistyskaapeleilla. MUTTA se pitää tehdä oikein, oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla.

Kuljettajamme tulevat nopeasti paikalle ja varmistavat turvallisen ja hellävaraisen käynnistyksen autollesi käyttäen ammattikäyttöön tarkoitettuja apuvirtalaitteita: boosterita.

Käynnistysapu

Oletko epävarma miten apukäynnistys tapahtuu? Ota meihin yhteyttä!

Käynnistysavun antamisessa tapahtuvat virheet voivat johtaa suuriin vaurioihin ajoneuvon eletroniikassa tai jopa akun räjähtämiseen. Ei ole samantekevää missä järjestyksessä apuvirtakaapelit kytketään. Nykyautoissa elektroniikan määrä on suuri.

Kytkentäjärjestys:

  1. Kiinnitä apuvirtakaapeli tyhjän akun plus-napaan.
  2. Kiinnitä saman apuvirtakaapelin toinen pää täyden akun plus-napaan.
  3. Kiinnitä toinen apuvirtakaapeli täyden akun miinus-napaan.
  4. Kiinnitä saman apuvirtakaapelin toinen pää tyhjän akun auton runkoon.
  5. Tämä kiinnitys tulisi tehdä niin kauas auton akusta kuin mahdollista. Kiinnitä kaapeli metalliin hyvän kontaktin saamiseksi.

Kun tyhjentyneen akun omaava auto on käynnistetty, tulee käynnistyskaapelit jättää kytketyiksi hetkeksi aikaa jotta tyhjän akun ja apuvirtaa antavan akun jännite-ero tasaantuu.

HUOM! Suurin vaara elektroniikan vaurioitumiseen on silloin kun apuvirtakaapeleita irroitetaan autoista. Kaapelien irroitus tapahtuu käänteisessä järjestyksessä.